Diakonit :

Ritva Riuttanen

Kaarina Kemppainen

Liisa Malinen

Seurakuntamme diakoniatyö perustuu vapaaehtoisuuteen. Siinä ovat mukana seurakunnan vanhimmat ja nimettyinä diakonit

Käytännössä jokainen seurakunnan jäsen voi sitä toteuttaa vieraillessaan ja auttaessaan lähimmäisiään tekemättä siitä numeroa tai antamalla sille nimeä diakonia.

Parhaimmillaan diakoniatyö on Jumalan rakkauden vaikuttamaa hengellisen, fyysisen ja aineellisen avun antamista hädänalaiselle, kohdistuen sinne missä hätä on suurin.

Toimimalla ” Jumalan käsinä ja jalkoina” olemme mukana ihmisen arjessa tukemalla ja auttamalla vaikeuksissa olevaa – kulkemalla rinnalla – tuomalla toivoa.

Käytännöllistä apua seurakunta on antanut jakamalla jouluna ruokapaketteja apua tarvinneille.

Myöskin kirpputorilla tehtävä työ on ollut tukemassa diakoniatyötä keskustelu – rukous ja seurustelupaikkana. Apua on annettu myös vaatteiden muodossa.

Tilaisuuksissamme apu on lähinnä hengellisen avun antamista: rukouspalvelua ja sielunhoidollista keskustelua.

Kauniin kuvan lähimmäisen auttamisesta Raamattu kertoo meille Luuk 10:30-37. Siinä haavoille lyöty jätetään puolikuolleena tielle. Pappi ja leeviläinen kulkee ohi. Kun samarialainen tulee kohdalle, hän armahtaa, menee luo. Tämä asenne teki hänestä lähimmäisen, joka auttoi avun tarvitsijaa. Samarialainen ei tyytynyt ainoastaan avunantoon siellä tien päällä vuodattamalla viiniä ja öljyä haavoihin, vaan vei hänet majataloon, missä hoito jatkui.

Halumme on olla ”laupiaita samarialaisia”, jotka pysähtyvät vierellesi ja viemme jatkohoitoon seurakuntaan!

Haluatko tilata infokirjeen?

Tietoa tapahtumista kuten isommat tilaisuudet, ruoka-avun jako ja Kaiken Kansan ruokailu.

Tilasit uutiskirjeen onnistuneesti, kiitos!