Pihtiputaan helluntaiseurakunta on mukana EU:n aineellisen avun ESR+- rahoitteisessa hankkeessa. Hyvällä sydämellä hanke on suunnattu erityisesti työttömille vähävaraisille ja heidän perheilleen.
Hanke kattaa koko Suomen, ja sen käytännön toteuttajina on yli 100 helluntaiseurakuntaa ja muita tahoja.

Maksukortti toimii kuten normaali tuoterajattu 40 euron arvoinen lahjakortti. Maksukorttien käyttöalue kattaa koko Manner-Suomen (pois lukien Ahvenanmaan). Maksukortti toimii maksuvälineenä kaikissa kyseisen korttitoimittajan päivittäistavarakaupoissa. Aineellisen avun maksukortti on henkilökohtainen maksukortti, jota ei saa luovuttaa eteenpäin. Maksukortin käyttäminen ei kuitenkaan edellytä tunnistautumista. Maksukorttia voi käyttää elintarvikkeiden ja perustuotteiden maksamiseen päivittäistavarakaupassa. Perustuotteita ovat esimerkiksi hygieniatuotteet, kuten vaipat, pesuaineet ja pehmopaperit.

Maksukortilla ei voi ostaa tupakka-, alkoholi- tai veikkaustuotteita eikä lahjakortteja. Sitä ei voi myöskään vaihtaa rahaksi.

Seurakunnissa toimintaa ohjaavat hankevastaavat. Pihtiputaan helluntaiseurakunnassa hankevastaavana toimii Jarkko Muhonen Pihtiputaan helluntaiseurakunnasta.

Tukea annetaan aineellisena apuna sekä ohjaamalla avuntarvitsija tarvittaessa oikeanlaisen avun piiriin. Toiminnan lähtökohtana on avuntarvitsijan henkilökohtainen kohtaaminen ja hänen avuntarpeensa.

Lisäksi tavoitteena on avunsaajan akuutin taloudellisen tilanteen osaratkaisu,
yhteisöllisyyden ja mielen hyvinvoinnin lisääminen sekä elämänhallintataitojen vahvistaminen.

40 €:n maksukortteja jaetaan tarvitsijoille kahden kuukauden välein. Ensimmäinen soittoaika on maanantaina 30.10. 10.00-13.00. Puhelinnumero on 045 7833 9144. Seuraava soittokierros on tammikuun alussa. Soittoajat ilmoitetaan Kotiseudun Sanomissa, verkkosivustolla vapaus.fi sekä Facebookissa.

Haluatko tilata infokirjeen?

Tietoa tapahtumista kuten isommat tilaisuudet, ruoka-avun jako ja Kaiken Kansan ruokailu.

Tilasit uutiskirjeen onnistuneesti, kiitos!